Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2- 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 κουταλιές ταχίνι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
- 4 κουταλιές λάδι
- το χυμό από ένα λεμόνι
- νερό (περίπου 3/4 του ποτηριού)
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


 Εκτέλεση

Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα χτυπάμε.
Το νερό το προσθέτουμε σιγά σιγά όσο πάρει μέχρι να γίνει ρευστό όσο χρειάζεται.
Το φυλάμε σε μπώλ στο ψυγείο.



Όταν το σερβίρουμε προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου