Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΥΦΛΕ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ



από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- 1 πακέτο ριγκατόνι
-  ζαμπόν γαλοπούλας
- κασέρι Μυτιλήνης και γκούντα
- 2 κρέμες γάλακτος

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. 


Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν 


και το προσθέτουμε στα μακαρόνια.



Βάζουμε και τα τυριά μας και ανακατεύουμε καλά.


Στο τέλος προσθέτουμε χωρίς να ανακατέψουμε τις κρέμες γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000



Δεν το αφήνουμε να ροδίσει πολύ, επειδή όταν θα το κόψουμε, θα πρέπει να είναι υγρό από μέσα και να χύνονται τα τυριά στο πιάτο μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου