Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο πέρκας
- 1/2 φλιτζάνι κρασί
- 4 κουταλιές λάδι
- χυμό ενός λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα μας σε μερίδες.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και ετοιμάζουμε την μαρινάδα μας.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και πασαλείφουμε τα κομμάτια του ψαριού με την μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα στο ταψί μας. 


Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου