Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΣ ΑΝΙΘΟΥ


από την Γιάννα Παρασχόπουλου

Υλικά
- 4 κ.σ. Βιτάμ
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- λίγο αλάτι

-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα  τηγάνι, βάζουμε  το βιτάμ, το ξύσμα λεμονιού και το κρασί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε , λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε  από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο ή μαϊντανό και έτοιμη η σάλτσα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου