Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ



από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ


Υλικά

- παστουρμάς λεπτοκομμένος
- ντοματίνια πομοντόρι
- κασέρι Μυτιλήνης  
-  2 φύλλα κουρού
- σουσάμι
- λίγο κύμινο 

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με τα υλικά για την κουρού και χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια. Το 1 μπαλάκι το κάνουμε ελαφρά μεγαλύτερο από το άλλο, επειδή θα μπει κάτω και θα πρέπει να έχουμε γυρίσματα.



Ανοίγουμε το μεγαλύτερο μπαλάκι και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.


Λαδώνουμε ελαφρά το φύλλο και αραδιάζουμε τον παστουρμά, έτσι που κάθε φέτα να καλύπτει ελαφρά την άλλη.


 Από πάνω στρώνουμε μια σειρά ντοματίνια πομοντόρι.


Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο την ντομάτα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το τυρί…..



Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε το ταψί. 


Γυρίζουμε προς τα μέσα  και φτιάχνουμε τον κόθορο. 


Χαράζουμε την πίτα και λαδώνουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 2000  μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου