Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


από την Ipokampos Giota

Υλικά
- κιμάς
- κρεμμύδι ξερό
- μαϊντανός
- λάδι
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι Καρολίνα
- σέλερι
- 1 κύβος λαχανικών
- κρασί
- ντομάτα τριμμένη
- πελτές
- 1 πατάτα

Εκτέλεση
Πλάθουμε τον κιμά  ,με κρεμμυδάκι, μαϊντανό, λάδι ,αυγό, αλάτι, πιπέρι και ρύζι Καρολίνα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μίση ωρίτσα. 
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω κρεμμύδι τριμμένο σέλερι και κύβο λαχανικών. 
Σβήνω με κρασί και ρίχνω τριμμένη ντομάτα χυμό και λίγο πελτέ, ζεστό νερό και μόλις βράσει πλάθουμε μπαλάκια τον κιμά και τα ρίχνουμε μέσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά όταν πετάμε τα μπαλάκια μέσα για να μην διαλυθούν.

Βάζουμε και μία πατάτα  και μόλις είναι έτοιμη,  είναι και το φαγητό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου