Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 12 κουταλιές αλεύρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- τυρί φέτα 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.



Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
επί πλέον βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε και το λάδι



Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί χοντροκομμένο.



Ανακατεύουμε καλά και την  αδειάζουμε πάνω από το φαγητό.
Είναι ιδανική για φαγητά ογκρατεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου