Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες σε καρέ
- πιπεριές σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1-2 καυτερές πιπεριές
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
-μαϊντανός

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το βάζουμε στην γάστρα.  Οι  μερίδες είναι περίπου 200 γρ.  η κάθε μία



Προσθέτουμε και τα λαχανικά μας , αλατοπιπερώνουμε κι αυτά, βάζουμε και τα δαφνόφυλλα για άρωμα και κλείνουμε την γάστρα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000
Στη μέση του ψησίματος γυρίζουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές.




Σερβίρουμε και το συνοδεύουμε με ντιπ πικάντικης κολοκύθας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου