Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΤΥΡΌΠΙΤΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο κρούστας
- λάδι
- τυρί φέτα
- ανθότυρο
- πιπέρι
- 3 αυγά (αν είναι μεγάλο το ταψί βάζουμε 5 αυγά) 
- γιαούρτι (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού)
- γάλα (ανάλογα με το ταψί που χρησιμοποιούμε)



Εκτέλεση

Χτυπώ τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα.
Λιώνω τα τυριά και τα ανακατεύω μεταξύ τους.



Λαδώνω το ταψί.
Απλώνω το ένα φύλλο τσαλακωμένο πάνω στο ταψί λαδώνοντας το.
Απλώνω δεύτερο φύλλο πάλι με τον ίδιο τρόπο.
Βάζω τρίτο φύλλο απλώνοντας το μόνο στον πάτο του ταψιού πάλι τσαλακωμένο.
Απλώνω τα τυριά πάνω στο φύλλο και ρίχνω την μισή ποσότητα του μείγματος αυγού γάλα γιαουρτιού πιπερώνοντας την επιφάνεια.
Βάζω πάλι .ένα φύλλο πάνω από τα τυριά τσαλακωμένο και καλά λαδωμένο.
Ρίχνω τα τυριά πάνω στο φύλλο και από πάνω πάλι το υπόλοιπο μείγμα.



Προσθέτω άλλες 2 σειρές φύλλα με τον γνωστό τρόπο.
Τέλος γυρίζω τα φύλλα που περίσσευαν προς τα έξω του ταψιού  δημιουργώντας κάτι σαν στεφάνι γύρω από την πίτα.



Την χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.


Παρατηρήσεις

1.Με τον τρόπο που βάζουμε την πίτα γίνεται πολύ αφράτη.
2.Μπορούμε να βάλουμε και κρεμμυδάκι μαζί με άνιθο για πιο πικάντικη γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου