από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φύλλο κρούστας
- λάδι
- τυρί φέτα
- ανθότυρο
- πιπέρι
- 3 αυγά (αν είναι μεγάλο το ταψί βάζουμε 5 αυγά)
- γιαούρτι (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού)
- γάλα (ανάλογα με το ταψί που χρησιμοποιούμε)
Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα.
Λιώνω τα τυριά και τα ανακατεύω μεταξύ τους.
Λαδώνω το ταψί.
Απλώνω το ένα φύλλο τσαλακωμένο πάνω στο ταψί λαδώνοντας το.
Απλώνω δεύτερο φύλλο πάλι με τον ίδιο τρόπο.
Βάζω τρίτο φύλλο απλώνοντας το μόνο στον πάτο του ταψιού πάλι τσαλακωμένο.
Απλώνω τα τυριά πάνω στο φύλλο και ρίχνω την μισή ποσότητα του μείγματος αυγού γάλα γιαουρτιού πιπερώνοντας την επιφάνεια.
Βάζω πάλι .ένα φύλλο πάνω από τα τυριά τσαλακωμένο και καλά λαδωμένο.
Ρίχνω τα τυριά πάνω στο φύλλο και από πάνω πάλι το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτω άλλες 2 σειρές φύλλα με τον γνωστό τρόπο.
Τέλος γυρίζω τα φύλλα που περίσσευαν προς τα έξω του ταψιού δημιουργώντας κάτι σαν στεφάνι γύρω από την πίτα.
Την χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Παρατηρήσεις
1.Με τον τρόπο που βάζουμε την πίτα γίνεται πολύ αφράτη.
2.Μπορούμε να βάλουμε και κρεμμυδάκι μαζί με άνιθο για πιο πικάντικη γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου