Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ.


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
Για τα φρούτα
- 3-4 μήλα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι σε κύβους
- ½  κούπα νερό
- 1 κ. γ  λεμόνι  χυμό
- 1κ.σ κανέλα
- 3-4 κ.σ ζάχαρη
- 2 αστεροειδή γλυκάνισο
- 4-5 γαρίφαλα
Για το μείγμα
- 3 αυγά
- ½  νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
- ½  νεροπότηρο ζεστό νερό[όχι καυτό]
- 3-3,5 κούπες φαρίνα
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
Βάζουμε μήλα , κυδώνι και όλα τα υλικά τους σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια μετά μέχρι να πιουν τα υγρά και να καραμελώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το μείγμα.
Χτυπάμε την  ζάχαρη με το λάδι και  προσθέτουμε το νερό, τα αυγά και μετά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα στέρεα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα αφού βγάλουμε το γλυκάνισο και το γαρίφαλα.
Καλό  ανακάτεμα και σε φορμάκια μέχρι την μέση.
πασπαλίζουμε χοντροκομμένα καρύδια.
Ψήνουμε στους 170 0 20 -25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου