Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΓΙΟΥΦΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα γιουφκά
- κασέρι η γραβιέρα τριμμένη
- πιπέρι
- 1 αυγό
- γάλα
- γιαούρτι
- λάδι
- σουσάμι
- μαυροκούκι



Εκτέλεση

Ετοιμάζω το αυγό με το γάλα το γιαούρτι και το λάδι σε ένα μπώλ και το χτυπώ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ανοίγουμε τα φύλλα μας και τα κόβουμε στο μέγεθος που είναι το ταψί εκτός αυτού που θα στρώσουμε κάτω που θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο.
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το κάτω φύλλο.
Την προηγούμενη φορά είχα απλώσει στο ταψί μείγμα αυγού γάλα αλλά παρατήρησα ότι το κάτω φύλλο είχε κολλήσει στο ταψί.Γι'αυτό και δοκίμασα αυτήν την φορά μόνο λάδι.
Αφού απλώσω το κάτω φύλλο το ρίχνω το τριμμένο κασέρι και πιπέρι και μερικές κουταλιές από το μείγμα απλωτές στην επιφάνεια



Συνεχίζω νέο φύλλο τυρί πιπέρι και μερικές κουταλιές από το μείγμα
Βάζω ξανά φύλλο και ξανά τυρί πιπέρι και μείγμα αυγού γιαουρτιού και γάλα.
Τελευταία στρώση και γυρίζω προς τα μέσα το περισσευούμενο φύλλο.
Στρώνω το φύλλο της επιφάνειας και ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα απλωτά στην επιφάνεια.
Το κόβω με το μαχαίρι σε κομμάτια και το πασπαλίζω με μαυροκούκι και σουσάμι.



Το ψήνω στους 170 βαθμούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου