Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ




από τον Athanasios Panagaris

Υλικά

- γαρίδες καθαρισμένες
- σάλτσα χειροποίητη
- λάδι
- βασιλικός σε φύλλα
- ένα ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- καυτερή πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μακαρόνια που ήδη έχουμε βράσει


 Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε την πιπεριά και τα σκόρδα.



Έχουμε ετοιμάσει το μαϊντανό ψιλοκομμένο.



Ρίχνουμε την σάλτσα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό.



Έχουμε τις γαρίδες ξεπαγωμένες .



Προσθέτουμε τις γαρίδες προς το τέλος και σιγοψήνονται.



Όταν η σάλτσα με τις γαρίδες είναι έτοιμη προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε να ενωθούν με την σάλτσα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου