από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μοσχάρι χωρίς να το κόψουμε σε κομμάτια
- 1-2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα
Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το κρέας να σωταριστεί και αυτό.
Ρίχνουμε τα αρωματικά μας φυτά και το πιπέρι.
Μόλις δούμε ότι έχει θωρακιστεί και το κρέας προσθέτουμε το νερό μας.
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Όταν δούμε ότι σώνεται το νερό βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες και συγχρόνως με το εργαλείο του πουρέ θα πολτοποιήσουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας σε κομμάτια και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Τότε ρίχνουμε το αλάτι.
Στο τέλος χτυπάμε λίγη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το κρέας μας.
Το αφήνουμε να πάρει βράση και το φαγητό έτοιμο.
Σερβίρεται με μελιτζάνα πουρέ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου