Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι χωρίς να το κόψουμε σε κομμάτια
- 1-2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λεμόνι 
- μουστάρδα




Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το κρέας να σωταριστεί και αυτό.
Ρίχνουμε τα αρωματικά μας φυτά και το πιπέρι.
Μόλις δούμε ότι έχει θωρακιστεί και το κρέας προσθέτουμε το νερό μας.
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Όταν δούμε ότι σώνεται το νερό βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες και συγχρόνως με το εργαλείο του πουρέ θα πολτοποιήσουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας σε κομμάτια και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Τότε ρίχνουμε το αλάτι.
Στο τέλος χτυπάμε λίγη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το κρέας μας.
Το αφήνουμε να πάρει βράση και το φαγητό έτοιμο.


Σερβίρεται με μελιτζάνα πουρέ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου