από τον Γ.<<Πετεινό>>...την γυναίκα του την κόρη του
και φίλους που παρευρίσκονταν...
Υλικά
- κρέας χοιρινό περασμένο από μηχανή του κιμά για λουκάνικα (μεγάλες τρύπες όπου δεν βγαίνει κιμάς...αλλά σχεδόν μικρά κομμάτια κρέατος )
- αλάτι (υπολογίζουμε 20 γραμμάρια για κάθε κιλό κρέας)
- πιπέρι μπόλικο
- ρίγανη μπόλικη
- θρούμπι μπόλικο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κρέας περνώντας το από την μηχανή του κιμά.
Η μηχανή παραδοσιακή χειροκίνητη με μεγάλες τρύπες έτσι το κρέας βγαίνει σχεδόν σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τον κιμά σε μια σκάφη για να μπορέσουμε εκεί να τον αναμείξουμε με τα αρωματικά μας φυτά και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα των λουκάνικων.
Το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί...ώστε να ενωθούν οι μυρωδιές και τα υλικά.
Ετοιμάζουμε την μηχανή μας για την παρασκευή των λουκάνικων.
Αφαιρούμε το μαχαίρι από την μηχανή και προσθέτουμε το ειδικό ρύγχος για τα λουκάνικα.
Προσαρμόζουμε το έντερο στο ρύγχος μέχρι να βρεθεί η άκρη.
Δένουμε λοιπόν την άκρη με μια καπλαντοκλωστή και ξεκινάμε να γεμίζουμε το έντερο.
Κάθε ένα μέτρο πού ετοιμάζεται λουκάνικο το δένουμε και ξεκινάμε νέο λουκάνικο.
Μόλις ετοιμαστούν αρκετά λουκάνικα του μέτρου ξεκινάμε την διαδικασία για τον χωρισμό σε μικρότερα λουκάνικα.
Εδώ χρειάζονται 2 άτομα.
Ο ένας κρατά το λουκάνικο μοιρασμένο στην μέση απομακρύνοντας λίγο την γέμιση για να μπορεί να το στρίψει και να το μοιράσει στα 2.
Τότε ξεκινά και το φτιάξιμο των λουκάνικων.
Κρατώντας ο 1 το λουκάνικο στην μέση ο άλλος κάθε 10-15 εκατοστά πιέζει και από τις δύο μεριές με τα δάχτυλά του ώστε να αδειάσει λίγο το έντερο,και παίρνει το ένα άκρος και το περνά ανάμεσα όπως κάνουμε στο δέσιμο της γραβάτας.
Τα συγκεντρώνουμε σε μια λεκάνη.
Τα απλώνουμε να στεγνώσουν για μια δύο μέρες και κατόπιν ένας τρόπος είναι να τοποθετηθούν σε μεμβράνη η σακούλα και τα διατηρούμε στον καταψύκτη.
Διαφορετικά τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος σκεπασμένα με τούλι για να αποφύγουμε τυχόν επαφές με έντομα
Η γεύση άψογη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου