Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΚΩΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ



από την γυναίκα του Γ. << Πετεινού >>

Υλικά

- συκώτι χοιρινό
- δάφνη
- κρεμμύδια χοντροκομμένα
- δεντρολίβανο
- πιπερίτσα καυτερή προεραιτικά
- χυμός ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ξύδι η κρασί



Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια μικρά.
Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα αρωματικά μας φυτά.
Προσέχουμε να μην καβουρντισθούν.
Τότε προσθέτουμε και το συκώτι μέχρι να μαραθεί και αυτό.
Το σβήνουμε με ξύδι η με κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας με το ανάλογο νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και το ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το συκώτι.

Παρατήρησεις

Θα μπορούσε να μην μπεί  χυμός ντομάτας και να μείνει με άσπρη σάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου