Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΨΑΡΙΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-πιπεριές σε ροδέλες
- κρεμμυδάκια πράσινα ( αν είναι καλοκαίρι, βάζουμε ξερά)
- ντομάτες
- αλατοπίπερο
- 1-2 καυτερές πιπεριές
- μαϊντανός
- ρίγανη φρέσκια
- εστραγκόν
- χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα κρεμμύδια, είτε χλωρά είτε ξερά, μαζί με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και αλατοπιπερώνουμε.




Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για λίγο , μέχρις ότου μαραθούν τα λαχανικά μας. Βάζουμε και τις ντομάτες να ψηθούν για λίγο.


Εν τω μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και στην κοιλιά τους βάζουμε από λίγο εστραγκόν, για να αρωματιστούν.



Συνεχίζουμε το ψήσιμο προσθέτοντας και τον χυμό του λεμονιού.



 Μετά από λίγο γυρίζουμε τα ψάρια για να ροδίσουν κι απ τις δυο πλευρές.




Σερβίρουμε, βάζοντας 1 κουταλάκι ωμό λάδι πάνω από τα ψάρια.
και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου