Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΙΤΑ


από την Eleni Margel

Yλικά
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες ( η δικό μας)
- 2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα με ένα κρεμμύδι και ξεψαχνισμένα χοντροκομμένα
- 150 γρ τυρί της αρέσκειας μας σε κύβους
- 2 ξερά  κρεμμύδια που σοτάραμε χοντροκομμένα σε λάδι και 1κουταλιά μαργαρίνη και αλατοπίπερο
- μαργαρίνη για τα φύλλα
- λίγη μαργαρίνη για την γέμιση
- 1 κουταλιά  μουστάρδα
- 1 κουταλιά πάπρικα.
- σουσάμι για πασπάλισμα.

Εκτέλεση
Έχουμε ανακατέψει το ψαχνό από το κοτόπουλο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήσαμε να κρυώσουν καλά για να μην πανιάσει το φύλλο και να γίνει τραγανή η πίτα.
Κόβουμε κυβάκια το τυρί μας και ρίχνουμε από πάνω.


Στρώνουμε τα φύλλα αφού τα αλείψαμε με μαργαρίνη( 5 κάτω στον πάτο του ταψιού).
Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά σε 200 0
Συνοδεύουμε με σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου