Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- ½   κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
- λίγο νερό που θα διαλύσουμε την μαγιά (1 με 1+1/2 ποτήρι κρασιού)
- κασέρι
- κρεμμύδια καραμελωμένα
- τυροκαυτερή
- ελιές
- φέτα
- κάπαρη

Εκτέλεση
Θα διαλύσουμε σε χλιαρό νερό την μαγιά και θα αφήσουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μία μεμβράνη.
Αφού φουσκώσει, τότε θα την ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά και θα φτιάξουμε ένα ζυμαράκι μαλακό.
Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα για να γίνει πολύ αφράτο έπειτα.
Αφήνουμε σκεπασμένο μέσα σε μπολ να φουσκώσει καλά.
Όπως είναι μετά από 45 λεπτά περίπου ,παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και βάζουμε μέσα ότι μας αρέσει και κλείνουμε καλά.



Δεν μας νοιάζει κι ας κολλάει λίγο (εκεί είναι το μυστικό).
Αλείφουμε με το λάδι από τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Τα αραδιάζουμε επάνω σε λαδόκολλα και ανάβουμε τον φούρνο στους 230-250 0
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά περίπου 15 λεπτά.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε!


Τα γυρίζουμε ανάποδα να μην πανιάσουν!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου