από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- διάφορα τυριά που λιώνουν (έμενταλ,γραβιέρα ,,ένταμ)
- πιπέρι
- 3 αυγά
- μερικές φέτες καπνιστού φιλέτου κοτόπουλου
- 4-5 φύλλα κρούστας
- γάλα ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε
- γιαούρτι μερικές κουταλιές
- σουσάμι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά μας και κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου.
Χτυπάμε τα αυγά το γιαούρτι και το γάλα.
Σε ένα ταψάκι αφού το λαδώσουμε καλά ρίχνουμε ένα φύλλο αφήνοντας να περισσεύει από το ταψί.
Λαδώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε το επόμενο φύλλο τσαλακωμένο στην βάση του ταψιού.
Λαδώνουμε το φύλλο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα
.
Ρίχνουμε τα τυριά μας και το φιλέτο πάνω στα φύλλα και έπειτα με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα του αυγού στην επιφάνεια της πίτας.
Γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που περίσσευε έξω από το ταψί.
Πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Την ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου