Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- διάφορα τυριά που λιώνουν (έμενταλ,γραβιέρα ,,ένταμ)
- πιπέρι
- 3 αυγά
- μερικές φέτες καπνιστού φιλέτου κοτόπουλου
- 4-5 φύλλα κρούστας
- γάλα ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε
- γιαούρτι μερικές κουταλιές
- σουσάμι




Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά μας και κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου.
Χτυπάμε τα αυγά το γιαούρτι και το γάλα.
Σε ένα ταψάκι αφού το λαδώσουμε καλά ρίχνουμε ένα φύλλο αφήνοντας να περισσεύει από το ταψί.
Λαδώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε το επόμενο φύλλο τσαλακωμένο στην βάση του ταψιού.
Λαδώνουμε το φύλλο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα  φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα

.
Ρίχνουμε τα τυριά μας και το φιλέτο πάνω στα φύλλα και έπειτα με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα του αυγού στην επιφάνεια της πίτας.


Γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που περίσσευε έξω από το ταψί.
Πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.


Την ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου