Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΥΡΑΚΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- αλάτι χοντρό 3 κιλά
- 5 ασπράδια αυγού
- νερό
- λαυράκι 1500 γραμμάρια.




Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι τα ασπράδια και το νερό τόσο όσο το μείγμα να γίνει σαν σφικτός πηλός.
Στρώνουμε ένα μέρος του αλατιού στο ταψί και ακουμπάμε το ψάρι επάνω.
Το καλύπτουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο μείγμα.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 40 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.


Σπάμε την κρούστα με ένα σφυρί και προσεκτικά αφαιρούμε προσεκτικά την κρούστα.


Μεταφέρουμε το ψάρι στην πιατέλα και προσεχτικά αφαιρούμε την πέτσα.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο.



Παρατηρήσεις

1.Το ψάρι πρέπει να είναι με τα λέπια διότι το προστατεύουν σαν ασπίδα και δεν περνά το αλάτι.
2.Σκεπάζουμε το λαιμό του ψαριού και τα βράγχια με αλουμινόχαρτο ώστε να μην προσλάβει από εκεί αλάτι.


3.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλο είδος ψαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου