Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 4 με 5 παντζάρια βρασμένα
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- σκόρδο ψιλοκομμένο ανάλογα με τα γούστα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- καρύδια χοντροκοπανισμένα




Εκτέλεση

Βράζουμε τα παντζάρια.
Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τους κύβους του παντζαριού.
Η παντζαροσαλάτα έτοιμη!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου