Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- χοιρινό σε κομμάτια
- μοσχάρι ελιά
- αρνάκι
- κοτόπουλο
- κεφαλοτύρι μπόλικο σε χοντρά κομμάτια
- 2-3 πιπεριές κέρατο
- πατάτες

για την μαρινάδα

- λάδι
- μουστάρδα
- σκόρδο
- πάπρικα
- αλάτι
- διάφορους χρωματιστούς κόκκους πιπεριού




Εκτέλεση

Απλώνω τις εφημερίδες και από πάνω την λαδόκολλα.
Έχω μαρινάρει από βραδύς τα κρεατικά.
Το πρωί απλώνω τα κρέατα πάνω στην λαδόκολλα καθώς και τις πιπεριές τις πατάτες και το κεφαλοτύρι.
Διπλώνω με την λαδόκολλα καλά και αεροστεγώς ώστε να μην παίρνει αέρα το φαγητό και μετά με τις εφημερίδες και το δένω σε πακέτο.


Το ψήνω στην αρχικά στους 250 βαθμούς και όταν αρχίζει να βράζει στους 180 βαθμούς.
Θέλει περίπου μια ώρα ψήσιμο για κάθε κιλό φαγητού.
Αν θελήσω να πάρει χρώμα τότε ανοίγουμε το πακέτο και το αφήνουμε να πιεί το ζουμάκι του και να πάρει χρώμα.



Παρατήρηση

1. Όσο πιο πολλά κρέατα βάλουμε τόσο περισσότερη νοστιμιά θα έχει
2.Μαρινάρισμα από βραδύς είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου