Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΕΦΑΛΟΣ ΨΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Maria Kaparaki

Υλικά

- κέφαλος καθαρισμένος από λέπια και εντόσθια
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού μπόλικο
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- 3 καρότα κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- κρασί λευκό
- λίγο κόρν φλάουρ




Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον κέφαλο από τα εντόσθια και τα λέπια.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τούς ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε μακρόστενες φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε τέταρτα.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Πάνω τοποθέτουμε το ψάρι έχοντας γεμίσει την κοιλιά του με μαϊντανό.
Προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου αναποδογυρίζουμε το ψάρι για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε με πατάτες βραστές και λαδολέμονο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου