από την Maria Kaparaki
Υλικά
- κέφαλος καθαρισμένος από λέπια και εντόσθια
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού μπόλικο
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- 3 καρότα κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- κρασί λευκό
- λίγο κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τον κέφαλο από τα εντόσθια και τα λέπια.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τούς ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε μακρόστενες φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε τέταρτα.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Πάνω τοποθέτουμε το ψάρι έχοντας γεμίσει την κοιλιά του με μαϊντανό.
Προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου αναποδογυρίζουμε το ψάρι για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε με πατάτες βραστές και λαδολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου