Υλικά
- 5 νεράντζια - 1 πορτοκάλι - 1 λεμόνι - ζάχαρη ‘ίση με την ποσότητας της μαρμελάδας
Εκτέλεση
Ξύνουμε στον τρίφτη τα φρούτα και τα στύβουμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα.
Δένουμε σε τουλπάνι το μισό από το ξύσμα και το εσωτερικό από τα νεράντζια και το πορτοκάλι (κουκούτσια, σάρκα) και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το χυμό.
Βολεύει να δέσουμε το σκοινάκι στο χερούλι της κατσαρόλας. Κόβουμε τις φλούδες από τα νεράντζια και το πορτοκάλι σε ψιλά μπαστουνάκια (όπως το κυδώνι) και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
Τέλος, προσθέτουμε και 2 λίτρα νερό και τα αφήνουμε για 8 ώρες.
Το άλλο μισό ξύσμα το βάζουμε στο κέικ ή το κρατάμε στον καταψύκτη. Αφού περάσει η ώρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φλούδια και να γυαλίσουν.
Τα δικά μου ήταν έτοιμα σε 1 ώρα. Τότε αφαιρούμε το τουλπάνι και αφού κρυώσει λίγο στύβουμε όσο περισσότερο υγρό μπορούμε στην κατσαρόλα.
Εδώ είναι η πηκτίνη που θα βοηθήσει τη μαρμελάδα να "δέσει". Ζυγίζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας , προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης (και λίγο παραπάνω) και βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε 3-7 λεπτά για να "δέσει" η μαρμελάδα.
Μμμμμμμ,έχει και υπέροχο χρώμα και τρώγεται και σαν γλυκό του κουταλιού......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου