Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΤΣΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πίτες για σουβλάκια
- τυρί που λιώνει τριμμένο
- πελτέ ντομάτας
- ρίγανη
- κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- λάδι



Εκτέλεση

Αλείφω λίγο πελτέ ντομάτας πάνω στην πίτα.
Την ραντίζω με λίγο λάδι.
Βάζω την ρίγανη
Απλώνω το τυράκι πάνω
Προσθέτω το ζαμπόν και το κρεμμύδι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο γκριλ σε συνδυασμό με αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου