Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΤΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ



από την Kiki George Toumpas

Υλικά
- φύλλα κρούστας - 3 είδη τριμμένα κασέρια - παστουρμάς - μπέικον καπνιστό - καλαμπόκι - μανιτάρια - 1 μικρή κρέμα γάλακτος - λίγο γάλα - 2 δάχτυλα σπορέλαιο
- μανιτάρια
- καλαμπόκι


Εκτέλεση 

Έστρωσα γύρω γύρω από τη φόρμα του κέικ ένα φύλο έπειτα έβαζα φύλλα και τα σούρωνα. Έβαλα στην πρώτη στρώση: τριμμένα κασέρια 3 είδη, σ εκείνη τη στρώση έβαλα κ παστουρμά γιατί οι άντρες μου τρελαίνονται. Ξανά τα φύλλα σουρωμένα να γίνει η δεύτερη στρώση: πάλι τριμμένα κασέρια αλλά αυτή τη φορά μπέικον καπνιστό λίγο καλαμπόκι,λίγα μανιτάρια. Φτάσαμε στο τελευταίο επίπεδο με τα φύλλα : κασέρια λίγα μανιτάρια και μια μικρή κρέμα γάλακτος με λίγο γάλα και δύο δάκτυλα σπορέλαιο. Τα έχυσα από πάνω και το έψησα στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα.
Έτοιμη η πίτα!!!

4 σχόλια: