Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 5 αυγά
- πιπεριές σε ροδέλες
- ντοματίνια
-  κολοκύθα  τριμμένη
-  καρότο
-αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας, εκτός από το κουνουπίδι. Μόλις μαλακώσουν και πιουν το ζουμί τους τα αποσύρουμε από την εστία.


Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.


Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι  και βάζουμε το βρασμένο κουνουπίδι. 


Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.




Αδειάζουμε και τα αυγά και ανακινούμε λίγο το ταψί, για να εισχωρήσει παντού το αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 , μέχρι να πήξει η ομελέτα. 



Αφήνουμε να πάρει μιαν ανάσα και κόβουμε σε κομμάτια 
Σερβίρουμε με μια σαλάτα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου