Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΣΤΕΡΗΜΕΝΗ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- 500 γρ κολοκύθα σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
-  1 πράσο
- 4 καρότα σε κυβάκια
- 6 ντοματίνια πομοντορια μικρά
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Σε νερό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι τα καρότα και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν και μετά ρίχνουμε και τα κυβάκια κολοκύθας 

.

Ρίχνουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά . 


Τα λιώνουμε με ράβδομπλεντερ.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και ωμό λάδι . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου