Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
-  χυμό από 1 πορτοκάλι
-  ¾ κούπας κρασί κόκκινο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου


Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες στο πήλινο και αλατοπιπερώνουμε.


Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 



Αδειάζουμε την κολοκύθα  με τα  υγρά υλικά μέσα στο πήλινο, και πασαλείβουμε και το κρέας, για να νοστιμίσει,.
Βάζουμε και το δεντρολίβανο και κλείνουμε το καπάκι του πήλινου. 





Το βάζουμε στην μέση του φούρνου και ανάβουμε στους  180 0
Μετά από ½ ώρα ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε ανοικτό, για να εξατμιστούν τα υγρά.
Μόλις γίνει, το βγάζουμε από τον φούρνο, κλείνουμε με το καπάκι για να μελώσει και σερβίρουμε!!!!






Υ.Σ.. 1. επειδή η κολοκύθα παραέβρασε, την άλλη φορά θα ψήσω πρώτα το κρέας για 15-20 λεπτά και μετά θα προσθέσω την κολοκύθα.
Υ.Σ. 2. Όσοι δεν ακολουθούν υγιεινή διατροφή, μπορούν να προσθέσουν από την αρχή και λίγο ελαιόλαδο.


Έγινε λουκούμι!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου