Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αρνάκι μπούτι κομμένο σε παϊδάκια
- πατάτες
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι
- μουστάρδα σε σκόνη
- λάδι
- νερό



Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Το βάζουμε στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε τρίβοντας το το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την ρίγανη,το θυμάρι και την σκόνη μουστάρδα.
Προσθέτουμε στις πατάτες αλατοπίπερο και με ρίγανη και τις βάζουμε ανάμεσα στο κρέας.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε το λάδι και το νερό.



 Το ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς στην αρχή και μετά στους 200 για μιάμιση με δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου