Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Η ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
Για τη ζύμη
-  250 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 3 κουτ. σούπας γάλα
-  αλάτι
Για τη γέμιση
- 350 γρ. σπανάκι
- 3 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο η 2-3 μικρά πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι,
 - 3 αυγά
- 3 κουτ. σούπας .γιαούρτι η 200 μλ κρέμα γάλακτος
- 1κουτ. σούπας  σιμιγδάλι ψιλό
- μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. φέτα.
- τριμμένο τυρί ότι αρέσει στην επιφάνεια.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και στο κέντρο του προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους
Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
Ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, και το αλάτι. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε  το πράσο, τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε και το σπανάκι να σοταριστεί ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά,  το γιαούρτι η την κρέμα.
Προσθέτουμε την φέτα σε κομματάκια, το σιμιγδάλι και το μοσχοκάρυδο. Ενώνουμε το μείγμα με το σπανάκι.
Ανοίγουμε την ζύμη και  την απλώνουμε σε λαδωμένη ταρτιέρα η άλλο σκεύος.
Τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και προψήνουμε στους 190 0 για 10 λεπτά η μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Βγάζουμε από τον φούρνο απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού.

Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί επάνω και ψήνουμε 30-35 λεπτά  να ροδοκοκκινίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου