Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΓΙΟΥΦΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα γιουφκά
- ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι
- φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- πιπέρι
- άνηθος
- μαυροκούκι
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι





Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το αυγό το γάλα και το λάδι και τα χτυπάμε να ενωθούν.



Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι και υπολογίζουμε πόσο χρειαζόμαστε για το ταψάκι μας έτσι ώστε να προεξέχει στα πλαϊνά τοιχώματα.
Ρίχνουμε στο ταψί μερικές κουταλιές από το μείγμα στο ταψί μας και το απλώνουμε με το πινέλο.
Στρώνουμε το φύλλο και απλώνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα αυγού γάλα στο φύλλο.
Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα τυριά,το πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.



Καλύπτουμε με ένα κομμάτι φύλλο γιουφκά όσο το ταψί.
Ρίχνουμε πάλι από το μείγμα και απλώνουμε θρυμματισμένα τυριά.



Την διαδικασία την επανέλαβα τρεις φορές.
Γυρνάμε το φύλλο που περίσσεψε στα τοιχώματα προς τα μέσα και το σκεπάζω με φύλλο.
Το περιχύνω με το μείγμα που περίσσεψε κόβω την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζω με το μαυροκούκι.



Την ψήνω στους 170 βαθμούς στο αέρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου