από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φύλλα γιουφκά
- ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι
- ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε μικρά κομμάτια με το χέρι
- τυρί κίτρινο που λίώνει τριμμένο
- πιπέρι
- σουσάμι
- μαυροκούκι
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αυγό το γάλα και το λάδι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι και υπολογίζουμε πόσο χρειαζόμαστε για το ταψάκι μας έτσι ώστε να προεξέχει στα πλαϊνά τοιχώματα.
Ρίχνουμε στο ταψί μερικές κουταλιές από το μείγμα στο ταψί μας και το απλώνουμε με το πινέλο.
Στρώνουμε το φύλλο και απλώνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα αυγού γάλα στο φύλλο.
Ρίχνουμε το θρυμματισμένο ανθότυρο και απλώνουμε το ζαμπόν.
Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και το πιπέρι.
Ρίχνουμε πάλι από το μείγμα και απλώνουμε πάλι θρυμματισμένο ανθότυρο ζαμπόν και τρί τριμμένο κίτρινο.
Την διαδικασία την επανέλαβα τρεις φορές.
Γυρνάμε το φύλλο που περίσσεψε στα τοιχώματα προς τα μέσα και το σκεπάζω με φύλλο.
Το περιχύνω με το μείγμα που περίσσεψε κόβω την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζω με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
Την ψήνω στους 170 βαθμούς στο αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου