Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΥΤΕΡΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βούτυρο
- σκόρδο σε σκόνη
- καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη αποξηραμένη
- 3-4 κουταλιές πάστα ντομάτας χειροποίητη 
- πάπρικα γλυκιά
- καυτερή πιπερίτσα
- αλάτι
- λίγο κύμινο
- λίγη ζάχαρη




Εκτέλεση

Σε κατσαρόλι βάζουμε λίγο βούτυρο και μόλις λίωσει προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και την πάστα ντομάτας.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε και το αλάτι την ζάχαρη και το κύμινο.
Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν έχει πήξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου