από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες ψητές στον φούρνο η στο γκάζι
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 2-3 κουταλιές αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- τριμμένο τυρί μπόλικο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες.
Τις ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι και τις βάζουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας βάζοντας το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνοντας το αλεύρι να καβουρντιστεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μην μας κολλήσει.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και ρίχνουμε το τυρί το πιπέρι και το αλάτι.
Αφήνουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Σερβίρετε με κοκκινιστό μοσχάρι αλλά και με λεμονάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου