Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΟΥΡΕ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες ψητές στον φούρνο η στο γκάζι
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 2-3 κουταλιές αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- τριμμένο τυρί μπόλικο
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες.


Τις ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι και τις βάζουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.


Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας βάζοντας το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνοντας το αλεύρι να καβουρντιστεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μην μας κολλήσει.


Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και ρίχνουμε το τυρί το πιπέρι και το αλάτι.
Αφήνουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Σερβίρετε με κοκκινιστό μοσχάρι αλλά και με λεμονάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου