Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια μικρά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ



Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς.
Έχουμε ξύσει τα κολοκυθάκια και αφού τα πλύνουμε και τα στεγνώσουμε τα ρίχνουμε και αυτά να σωταριστούν.


Τα σβήνουμε με το λεμόνι που έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουρ και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήσουμε να βράσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου