από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ψητά λαχανικά που μου είχαν περισσέψει( κολοκυθάκια,πιπεριά Φλωρίνης,πιπεριά κέρατο)
- διάφορα τυριά που είχα( ροκφόρ,γραβιέρα,ανθότυρο)
- μανιτάρια λίγα που είχαν ξεμείνει
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- λάδι
- φρυγανιά τριμμένη
- αυγά ανάλογα το μέγεθος του ταψιού(για το μικρο ταψάκι έβαλα 4)
- γάλα ανάλογα τα αυγά που θα βάλουμε
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια και και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο νεράκι και τα αφήνω να μαραθούν μέχρι να σωθεί το νερό.
Έχω κόψει τα ψητά λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Τα προσθέτω στο τηγάνι με τα μανιτάρια και το κρεμμύδια και ελαφρώς τα σωτάρω.
Λαδώνω ένα ταψάκι και το πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά.
Πασπαλίζω και τα τοιχώματα έτσι ώστε να μην μας κολλήσει η ομελέτα στο ταψί.
Προσθέτω ότι τυριά μας έχουν μείνει και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι καθώς και την ρίγανη.
Χτυπάω τα αυγά με το το γάλα και προσθέτω το μπέκιν.
Το αδειάζω με προσοχή χωρίς να χαλάσουμε την βάση που δημιουργήσαμε.
Την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου