Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- δεντρολίβανο
- μουστάρδα
- χυμό από δύο λεμόνια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστο αλεύρι
- φέτα




Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι.
Έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι και τα σκόρδα μας.
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τις γαρίδες.
Ρίχνουμε το δενδρολίβανο το αλάτι και το πιπέρι.


Χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να σωθούν τα υγρά που έβγαλαν οι γαρίδες.
Σβήνουμε το φαγητό με το λεμόνι που το έχουμε χτυπήσει με την μουστάρδα και ελάχιστο αλεύρι για να μπορέσει να πήξει η σάλτσα.
Το αφήνουμε να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε την φέτα σε κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου