Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μεγάλα ρόδια καθαρισμένα
- ξύδι λευκό 2 λίτρα


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ρόδια.
Τα βάζουμε σε ένα βάζο.


Ρίχνουμε το ξύδι πάνω από τους κόκκους του ροδιού και σφραγίζουμε το βάζο.


Το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος μακρυά από θερμότητα και το αφήνουμε για 20 με 30 μέρες.
Στα μέσα του χρόνου αναμονής,περνώ τα σπυριά του ροδιού από τον αποχυμωτή.
Τον χυμό και τα υπολοίματα των σπυριών τα ξαναρίχνω πάλι στο βάζω και τ.α αφήνω να μείνουν άλλες τόσες μέρες σε σκοτεινό σημείο.
Το περνούμε από διηθητικό χάρτη και το σφραγίζουμε σε μπουκάλια πού τα έχουμε αποστειρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου