από τον Takis Fanaras
Υλικά
- πατάτες μέτριες
- ξυλάκια για σουβλάκια
- βούτυρο φρέσκο
- καπνιστό χοιρομέρι
- κασέρι
- κεφαλοτύρι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- κάρυ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες.
Περνάμε τα ξυλάκια σουβλακίων στο κέντρο της κάθε πατάτας,και τις κόβουμε ως τον άξονα του κέντρου ελικοειδώς...
Ανοίγουμε το ελικοειδές μόρφωμα ...ελατηριοειδώς...και με μαχαίρι βάζουμε μέσα λίγο.....φρέσκο βούτυρο!
Τυλίγουμε λωρίδες καπνιστού χοιρομερίου μέσα στις σπείρες κυκλικά και ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων την μια πλευρά 3 λεπτά,μετά....την άλλη επίσης 3 λεπτά.
Τα βγάζουμε για λίγο ....από τον φούρνο των μικροκυμάτων και βάζουμε στις έλικες κασέρι και κεφαλοτύρι εναλλάξ στην μια πλευρά...επίσης μαϊντανό πιπέρι,ρίγανη,κάρυ και ξαναψήνουμε για 2 λεπτά μόνο ....για να λιώσουν και να γκρατιναριστούν τα τυριά...και επαναλαμβάνουμε επίσης για 2 λεπτά...τα ίδια ακριβώς....στην άλλη πλευρά!
Συμπιέζουμε ζεστό για λίγο τις σπείρες...για ενσωμάτωση(τώρα στέκεται εύκολα)....γαρνίρουμε κατά βούληση...και......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου