Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΓΥΡΟΣ .....ΑΠΟ 40 ΚΎΜΑΤΑ



από τον Takis Fanaras

Υλικά

- πατάτες μέτριες
- ξυλάκια για σουβλάκια
- βούτυρο φρέσκο
- καπνιστό χοιρομέρι
- κασέρι
- κεφαλοτύρι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- κάρυ





Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες.
Περνάμε τα ξυλάκια σουβλακίων στο κέντρο της κάθε πατάτας,και τις κόβουμε  ως τον άξονα του κέντρου ελικοειδώς...
Ανοίγουμε το ελικοειδές μόρφωμα ...ελατηριοειδώς...και με μαχαίρι βάζουμε μέσα λίγο.....φρέσκο βούτυρο!
Τυλίγουμε λωρίδες καπνιστού χοιρομερίου μέσα στις σπείρες κυκλικά και ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων την μια πλευρά 3 λεπτά,μετά....την άλλη επίσης 3 λεπτά.
Τα βγάζουμε για λίγο ....από τον φούρνο των μικροκυμάτων και βάζουμε στις έλικες κασέρι και κεφαλοτύρι εναλλάξ στην μια πλευρά...επίσης μαϊντανό πιπέρι,ρίγανη,κάρυ και ξαναψήνουμε για 2 λεπτά μόνο ....για να λιώσουν και να γκρατιναριστούν τα τυριά...και επαναλαμβάνουμε επίσης για 2 λεπτά...τα ίδια ακριβώς....στην άλλη πλευρά!
Συμπιέζουμε ζεστό για λίγο τις σπείρες...για ενσωμάτωση(τώρα στέκεται εύκολα)....γαρνίρουμε κατά βούληση...και......










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου