Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ



από τον Tasos Enepekogloy

Υλικά

- πατάτες
- πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
- κάπαρη
- αγγουράκια τουρσί
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι τον χυμό του
- μουστάρδα




Εκτέλεση

Βράζουμε νερό και ρίχνουμε και αλάτι.
Έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες σε κύβους.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο νερό που βράζει και τις αφήνουμε να βραστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.
Έχουμε κόψει τα αγγουράκια τον μαϊντανό,τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Τα ανακατεύουμε με τις πατάτες και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Έχουμε χτυπήσει την μουστάρδα με το λάδι και το λεμόνι που γίνεται σαν αραιή μαγιονέζα και περιχύνουμε την πατατοσαλάτα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου