Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- λάπατα
- παζιά
- πράσινα κρεμμυδάκια
- μάραθος
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε κομμάτια.
Έχουμε πλύνει και χοντροκόψει όλα τα πράσινα λαχανικά μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στην χύτρα βάζουμε σε σειρές, πρώτα το 1/3 από τα λαχανικά μας και αλατοπιπερώνουμε. 


Από πάνω βάζουμε τα μισά κομμάτια της σουπιάς , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε με λαχανικά, ξανά την σουπιά και τελειώνουμε με μια στρώση λαχανικών. 




Δεν ξεχνάμε να αλατοπιπερώνουμε κάθε φορά. Προσθέτουμε στο τέλος και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε το φαγητό μας. 
Μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, μετράμε 12-15 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. 
Σερβίρουμε και βάζουμε στο πιάτο μας ωμό ελαιόλαδο.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου