από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- 1 -2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λεμόνι
- πάπρικα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ (ή καλαμποκάλευρο) για το δέσιμο
- Ρύζι πιλάφι όπως συνηθίζουμε
- παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα θα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι το κοτόπουλο (αλάτι-πιπέρι-πάπρικα ενδιάμεσα) και θα σβήσουμε με το κρασί .Τελευταίο ρίχνουμε το σκόρδο (για να μη καεί και μαυρίσει)
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και προς το τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού κατά προτίμηση.
Διαλύουμε λίγο κόρν φλάουρ σε νερό και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για λίγο .
Με την ζέστη θα πήξει ή σάλτσα και το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε ζεστό μαζί με τό πιλάφι μας και τριμμένη παρμεζάνα
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου