Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ



από την Kiki George Toumpas

Υλικά
- γαρίδες
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο 1 κουταλάκι πολτός
- λίγο δενδρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι ανάμεικτο τριμμένο στο μύλο
- μουστάρδα
- λεμόνι φρέσκο
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- τσίπουρο
- φέτα

Εκτέλεση 
Σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι , ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και δενδρολίβανο. Εννοείται πως ήρθε και η σειρά με τις γαρίδες μας. 
Αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα οι γαρίδες και έπειτα σε ένα ποτήρι χτυπάμε το λεμόνι με την μουστάρδα και το ρίχνουμε μέσα στο σαγανάκι μας.
 Εφόσον έχει δέσει η σάλτσα στο τελείωμα ρίχνουμε τριμμένη φέτα, λίγη ρίγανη και σβήνουμε με τσίπουρο
!!! Έτοιμο το σαγανάκι μας!!! 
Καλή μας όρεξη!!!!

2 σχόλια:

  1. αχχχ τι ομορφα φαγητα??? εχω φαει και εγω αλλα με ουζο πιστευω πως θα ειναι εξισου ωραιο το φαγητο και με τσιπουρο!! μπραβο σας να μας βαζετε συνταγες να μαθαινουμε και εμεις!!

    Μ.ΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή