Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  2 χοιρινά  κότσια
- ½ κιλό μανιτάρια
- ½ κιλό πράσα
- 3 κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- σέλινο
- αλατοπίπερο
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Βάζουμε να κάψει η κατσαρόλα και ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές τα κότσια.





Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βράζουμε το κρέας.
Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει τα κρεμμύδια σε ροδέλες, όπως και τα μανιτάρια. Τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τα πράσα, το σέλινο και αλατοπιπερώνουμε.



Συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να γίνουν και τα λαχανικά μας.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Τελευταίο βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. 


Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου