Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΑΛΑ ΡΕΝΤ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
-  4-5 αυγά
- 2 κούπες κοφτές ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 κούπες  καρότα τριμμένα
-  ½  κούπα  καρύδια  χονδροκομμένα
-  ½  κούπα  σταφίδες
- 3 κούπες  αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 μπεικιν παουντερ (φακελάκι)
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός  πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Τα χτυπάμε με τη σειρά που αναγράφονται.





Ψήνουμε στους 185 0 για μία ώρα πάνω κάτω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου