Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη και στραγγισμένα καλά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- άνιθος
- 2 αυγά
- φέτα προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά τους.


Τα στίβουμε και με το χέρι μας να φύγουν τα πολλά υγρά για να μην μας αραιώσει το μείγμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.


Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφο μείγμα 


Μπορούν να γίνουν :
1.Τηγανιτά σε καυτό λάδι σαν τηγανίτες
2.Στο ταψί σαν πίτα στους 180 βαθμούς για κανένα μισάωρο.
3.Δική μου έμπνευση στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα για να αποφύγουμε το τηγανητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου