Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- φύλλο κρούστας



Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο ψιλοκομμένο και το τρίβουμε  με μπόλικο αλάτι και το αφήνουμε να μαραθεί.
Το ξεπλένουμε  και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Τρίβουμε το καρότο.
Κόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.



Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας στα τρία και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα μπουρεκάκια μας βάζοντας γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγοντας το σε μπουρεκάκια.



Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς.



Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με γλυκόξυνη σάλτσα με πορτοκάλι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου