Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 4-5 μήλα
- 3  αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε  το ταψί  και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε  και τα στρώνουμε  στο ταψί.
Χτυπάμε  πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά .
Ρίχνουμε  το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 για 30-40 λεπτά...

Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με κανέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου