Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ


από την ΕΦΗ ΣΑΛΑΧΑ  και την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ.
- 4 μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι  
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-  2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1 φλιτζάνι φέτα
- ½  φλιτζάνι λάδι
- ½  μισό φλιτζάνι τραχανάς
-  2 αυγά
-  αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος , προσθέτουμε τα τυριά , τα αυγά και τον τραχανά.
Απλώνουμε τα φυλλαράκια μας , βάζουμε τη γέμιση , κλείνουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς , ώσπου , να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από τα τοιχώματα του ταψιού
Συμβουλή : 1. αν Θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με σουσάμι ... εγώ δεν έβαλα...:
2. Η κανονική συνταγή αντί για τραχανά είναι με κιμά

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου